در مقاله آموزشی کندل شناسی، دیدیم که وقتی یک نمودار میلهای و یا کندل استیک، تغییرات یک روز را نشان میداد، تنها این امکان وجود داشت تا بفهمیم قیمت در آن روز در چه عددی باز یا بسته شده و بالاترین و پایینترین قیمت را بفهمیم. اما اگر میخواستیم بفهمیم که تغییرات قیمتی در طول آن روز به چه صورتی بوده، طبیعتاً نمیتوانستیم از آن نمودار استفاده کنیم و باید از نمودارهای دیگری کمک میگرفتیم. اینجاست که مبحث تایم فریمها برای تحلیل سهام اهمیت پیدا میکند و میتواند کار ما را سادهتر کند. در بازار سهام، معمولاً برای تعیین تغییرات قیمتی در بازههای مختلف به تایم فریمهای متفاوتی نیاز خواهیم داشت. در این مقاله به بررسی مفهوم تایم فریم در تحلیل تکنیکال و انواع آن میپردازیم.
تایم فریم یا دوره زمانی چیست؟
انواع تایم فریم در تحلیل تکنیکال
تایم فریم در تحلیل تکنیکال را میتوان با توجه به بازار هدف، در دستههای مختلف تقسیمبندی کرد. تایم فریمها از دورههای زمانی کوتاهمدت تا بلندمدت در قالب نمودارهای دقیقهای، ساعتی، روزانه، هفتگی و ماهانه وجود دارند. تایم فریمهای دقیقهای در بازههای زمانی به صورت ۱ دقیقهای (M1)، ۵ دقیقهای (M5)، ۱۵ دقیقهای (M15) و ۳۰ دقیقهای (M30) وجود دارد. در تایم فریمها ۱دقیقهای، تغییرات هر کندل را در یک دقیقه نشان میدهد. برای مثال کندلی که ساعت ۱۲ شروع شده و در ۱۲:۰۱ بسته میشود. یعنی تغییرات open، close، high و low در آن ۱ دقیقه مستتر میباشد. با استفاده از این نوع تایم فریمها، میتوان نحوهی رفتار قیمت را با جزئیات زیاد و بهصورت خیلی دقیق، بررسی کرد. به همین ترتیب و همانطور که در جدول بالا مشاهده میکنید، تایم فریمهای بسیار متنوعی داریم. به نمودارهایی که کمتر از تایم فریم ۱روزه هستند، در اصطلاح نمودارهای intraday گفته میشود.
نکته: انواع تایم فریم در تحلیل تکنیکال در پلتفرمهای معاملاتی مختلف یکسان نیستند. برخی نرمافزارهای معاملاتی میتوانند تایم فریمهای دیگری غیر از موارد گفته شده در این بخش، مثل تایم فریم ۲ ساعته، ۸ ساعته و …، ایجاد کنند. این موضوع بستگی به نرمافزاری دارد که شما از آن استفاده میکنید.
چه عواملی بر انتخاب تایم فریم موثر هستند؟
اینکه یک فرد چه تایم فریمی را انتخاب کند، تا حد زیادی به سبک سرمایهگذاری وی بستگی دارد. یکی از مولفههای اصلی که بر انتخاب تایم فریم در تحلیل تکنیکال تاثیر میگذارد، افق زمانی سرمایهگذاری شخص است. برای مثال سرمایهگذار با افق زمانی سرمایهگذاری میانمدت استراتژی سرمایهگذاری متفاوتی برای سرمایهگذاری با سرمایهگذار با دیدگاه کوتاهمدت دارد. به همین دلیل نمودارهای مورد استفاده توسط این دو فرد قطعاً یکسان نخواهد بود. در نتیجه تایمفریم انتخابی از سوی این افراد نیز با هم متفاوت خواهد بود. تایم فریم مناسب برای شخص با دیدگاه میانمدت، روزانه و یا هفتگی بوده و اما شخص دیگر با دیدگاه کوتاهمدت، تایمفریم نموداری حداکثر ۱ ساعته را انتخاب خواهد کرد. البته مولفههای دیگری همچون روش تحلیل، مدیریت ریسک، تفکرات شخص و بازاری که در آن سرمایهگذاری میشود نیز بر انتخاب تایم فریم مناسب توسط افراد تاثیر خواهند گذاشت.
نکته: به یاد داشته باشید که حرکت در تمام تایم فریمها، به معاملهگر آسیب خواهد زد و باعث میشود که در تحلیلهای خود از نظر روانی، هیجانی و حتی تکنیکی دچار مشکل شود. پس با توجه به نوع استراتژی معاملاتی که در پیش میگیرید و بازاری که در آن معامله میکنید، بهتر است از یک نوع تایم فریم در تحلیل تکنیکال استفاده نمایید.
بهترین تایم فریم در تحلیل تکنیکال چیست؟
با توجه به تاثیر عوامل مختلفی که در انتخاب تایم فریم در تحلیل تکنیکال وجود دارد، نمیتوان در مورد بهترین تایمفریم معاملاتی به سادگی اظهار نظر کرد. حتی شاید بتوان گفت که اصلاً بهترین تایمفریم معاملاتی وجود ندارد. اما در میان سرمایهگذاران در رابطه با انتخاب تایمفریم مناسب، ابهامات زیادی وجود دارد. به همین دلیل در ادامهی این بخش، برخی پیشنهادات کارشناسان بورسی که تجربهی بیشتری در این زمینه داشتهاند را عنوان خواهیم کرد.
- در بورسهای داخلی برای ترید عادی، تایمفریم روزانه بهترین انتخاب میباشد.
- اگر دیدگاه کوتاهمدت به سرمایهگذاری در بورس دارید، بهترین انتخاب تایم فریم در تحلیل تکنیکال از نوع ۳۰ دقیقهای است.
- افرادی که با دید کوتاهمدت در بازارهای ارز دیجیتال وارد میشوند و اسکالپر هستند، بهتر است از تایمفریمهای ۳۰ دقیقهای و یا ۱ تا ۴ ساعته استفاده کنند.
- افرادی که با دید بلندمدت (بیش از ۳ ماه) در بازارهای ارز دیجیتال وارد میشوند، بهتر است از تایمفریمهای روزانه استفاده کنند و تایمفریمهای پایینتر از این را انتخاب نکنند.
- افرادی که فیوچرز کار میکنند بهتر است از تایم ۱۵ دقیقه و ۳ دقیقه استفاده کنند.
- به افرادی که بازارهای جهانی در بازههای زمانی پایین کار میکنند، هرگز تایمفریم زیر ۱ ساعت توصیه نمیشود. دلیل آن هم تاثیری است که بر فاندامنتال دارد و خیلی از تریدرها با توجه به زمان ایران، فاندامنتال بازار جهانی را به لحظه دنبال نمیکنند. تایمفریم مناسب برای این مورد روزانه و ۴ ساعتی میباشد.
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.